Växasängar

växasäng
Troll växasäng hos Lekmer

Växasängar är en populär typ av säng där du har möjligheten att förlänga sängen i takt med att ditt barn växer. Det gör att ditt barn inte behöver ha en onödigt stor säng och du slipper att sängen tar upp onödigt mycket plats i början.

För att man ska slippa byta madrass så behöver växasängarna en växamadrass som helt enkelt är framtagen just för detta och där även den har möjlighet att växa med sängen.

Det finns snygga och ”diskreta” växasängar i t.ex. helvitt som passar bra att använda under hela barndomen tills de är så stora att en vuxensäng är aktuellt. En sådan säng kan då flyttas till ett gästrum då längden på många växasängar är tillräcklig för många vuxna. Det är främst bredden som på 80-90cm som normalt anses för litet för en vuxen.

Växasäng gör det mycket praktiskt om ni tänkt att ett andra barn t.ex. ska ta över och ärva sängen. Då kan det första barnet använda sängen så länge det andra ännu inte är i behov av det för att sedan endast köpa en juniorsäng eller loftsäng till det första barnet.

Köp växasäng online

Det finns en del växasängar som du enkelt kan beställa online. Just växasängar finns inte något större urval så det rör sig i bästa fall om ett tiotal modeller. Här nedan är ett par av de bättre butikerna.

Lekmer Lekmer
Lekmer har flera bra resesängar i sitt utbud som är värda att ta en titt på.
Frakt: Fri frakt över 1000 kr (annars 49 kr) Retur: Öppet köp och billiga returer
Visa alla butiker

 

Vad kostar en växasäng?

Priset varierar beroende på var du köper din växasäng, vilken tillverkare och vilken modell du valt. Men eftersom en växasäng oftast har en högre produktkostnad än en vanlig enkel juniorsäng just för att den ska gå att förläna så ligger priserna strax över.

Från 2000 kronor och uppåt bör du räkna med för själva sängen. Sen tillkommer det en madrass som passar växasäng och som kan följa med i takt med att ditt barn växer.

Madrasser för växasängar kommer oftast i sektioner. De påminner lite om inläggsskivor för ett matbord. Den största madrassen står för sängens minsta mått och sedan kan du lägga i t.ex. 2 extra madrasser som har olika storlekar. På så sätt kan du anpassa växasängen precis efter dina behov.