Spjälsängar

spjälsängSpjälsängen är den första sängen ditt barn ska ligga i och kanske ett svårare inköp än vad många först tror. En spjälsäng ska vara både säker och skön för ditt barn att ligga i. För föräldrarna känns det även bra om den är praktisk och kanske även att den ser estetiskt korrekt ut.

Idag finns det väldigt bra spjälsängar och det finns även dem med praktiska egenskaper som att höja sängbotten för att få upp den till en nivå som motsvarar föräldrarnas. Detta gör det mycket enklare att handskas med sin bebis den första tiden.

Köp spjälsäng online

Du kan enkelt köpa din spjälsäng på Internet och det finns ett fantastiskt bra utbud att välja mellan.

confident-living-logo Confident Living
Confident Living har en stor mängd snygga och stilfulla möbler. När det kommer till spjälsängar hittar du flera bra modeller hos dem.
Frakt: Fri frakt Retur: 14-dagars returrätt
furniturebox logo Furniturebox
Furniturebox har ett stort utbud av barnsängar och ett tio-tal spjälsängar att välja mellan. Deras köpvillkor och enkelhet gör dem till ett populärt val för många.
Frakt: Fri frakt Retur: Gratis & Öppet köp
Visa alla butiker

 

Mer om spjälsängar

En del spjälsängar har t.o.m. möjligheten att ta bort spjälorna till sängen för att det ska vara möjligt att fortsätta använda sängen ett tag efter barnet blivit så pass stort att en spjälsäng inte längre är nödvändigt. Detta är väldigt praktiskt då det skapar en övergångsfas där man i lugn och ro kan planera en juniorsäng till barnet.

En spjälsäng kan även vara utformad som en gunga vilket kan hjälpa spädbarn att komma till ro. Det finns också spjälsängar med lådor där man kan ha lättillgängliga produkter om krisen är framme på natten.

Det finns en hel del säkerhet kring spjälsängar som man bör vara medveten om. Modeller som säljs i svenska butiker brukar följa de normer och lagar som satts inom EU men det är inte dumt att känna till dem. Speciellt om du planerar att köpa en begagnad säng eller ärva av någon. Du hittar allt detta i vår FAQ.

Hur länge kan man använda spjälsäng?

Man kan använda en spjälsäng ganska länge och det är egentligen först barnets längd som sätter stopp. Ska man använda en spjälsäng länge så är det lämpligt om den har möjligheten att ta bort spjälor så att barnet kan ta sig ut själv. Detta är dock inte alltid lämpligt i alla förhållanden men det kan även vara viktigt att stegvis ta barnet mot att ligga i en egen säng själv utan spjälor.

Övergången från spjälsäng till andra typer av barnsängar kan egentligen ske från 1,5-3 års ålder. Eftersom olika situationer och förhållanden skiljer sig går det inte att ge specifika svar som passar alla.