Juniorsängar

juniorsangarJuniorsängar är för barn som lämnat spjälsängen bakom sig och som inte längre behöver skaka galler för att komma ut. Det är alltså en säng ett barn kan ha väldigt länge innan de är så stora att det börjar bli dags för en vuxensäng. Ett alternativ innan juniorsängen är att välja en växasäng istället. Vilket alternativ som är bäst är dels subjektivt till synen på växasängar men även om praktiska saker då en juniorsäng kan ta lite mer plats.

Juniorsängar finns i enormt många utförande och idag är det väldigt populärt att de är utformade på ett roligt vis. Här varierar det sig stort med allt ifrån mindre målningar till sängar som ser ut som en rallybil.

Köp Juniorsäng online

Det finns ett stort utbud av bra juniorsängar online vilket gör att du får tillgång till ett unikt utbud så barnet kan få en säng som verkligen sticker ut och som få andra barn har. Priserna på juniorsängar ligger också väldigt bra till och de flesta möbelbutiker har idag fri frakt hem till dörren.

confident-living-logo Confident Living
Hos Confident Living hittar du ett gigantiskt utbud av juniorsängar och barnsängar. Här finns en stor mängd unika modeller värda att spana in.
Frakt: Fri frakt Retur: 14-dagars returrätt
furniturebox logo Furniturebox
Hos Furniturebox hittar du ett stort utbud av möbler online. De har givetvis även flera barnsängar och juniorsängar i sitt sortiment.
Frakt: Fri frakt Retur: Fria returer & Öppet köp
Visa alla butiker

 

Mer om juniorsängar

juniorsängarDet finns juniorsängar som är väldigt barninriktade och som kan vara väldigt kul att ha i några år men som de senare växer ifrån. Ofta är det en säng med ett visst tema på som t.ex. Spindelmannen, Bilar, Prinsessor eller Hello Kitty.

Om du står i valet av att välja barnsäng till ett barn som ska lämna spjälsängen bakom sig så måste du ta ett beslut hur många gånger till du kan tänka dig att ge ditt barn en ny säng. Om du satsar på en neutral juniorsäng så kan barnet använda den väldigt länge och endast eventuellt byta madrass tills det blir dags för en vuxensäng.

Det finns också juniorsängar med tema och t.o.m. sängar som kan vara en del av en mindre lekplats. Barnsängar som är utformade som en bil eller som en prinsessas säng från en Disneyfilm.

Lämpliga åldrar för juniorsäng

Det finns ingen specifik ålder när alla barn blir lämpliga för en juniorsäng och anledningen till det är att barn skiljer sig mycket åt och det gör även olika modeller av sängar.

Barn under ett år bör inte ligga i en juniorsäng men där efter är det möjligt i vissa fall. Det finns juniorsängar som är väldigt låga och där madrassen egentligen bara ligger lite högre än vad den hade gjort om man la den direkt på golvet. Dessa sängar kan fungera för barn som precis fyllt ett år, men en bra tumregel kan vara att barnet ska kunna gå själv.

Det finns även högre juniorsängar med ben och dessa lämpar sig inte alls bra till de som precis fyllt ett år. Använd sunt förnuft så kommer ni långt.