Finansiering, Avbetalning och Lån

Om du har någon anledning inte vill eller kan betala hela barnsängen på en och samma gång så finns det flera finansieringsalternativ som du kan vända dig till.

Det är inte omöjligt att en säng gått sönder eller förändrade livssituationer gör att man snabbt behöver en ny barnsäng trots att man kanske vill lägga pengar på det just nu. Beroende på vilka behov du har så finns det flera olika betallösningar som du kan använda dig av.

Det går att skjuta på betalningen från 14 dagar till 24 månader. Om du tar en vanlig faktura får du oftast 14 dagar på dig att betala och många butiker erbjuder dessa lösningar genom diverse bolag. Ibland är det gratis och ibland tillkommer en avgift på 29 kronor eller liknande.

Avbetalning

Det är inte ovanligt att du kan välja att betala av dina köp direkt i kassan hos butikerna. Det är heller inte ovanligt att det är samma bolag som erbjuder faktura-valet som också erbjuder avbetalning i upp till 24 månader.

Räntan på dessa lån (vilket det faktiskt räknas som) är ofta väldigt höga jämfört med ett vanligt privatlån. Om ett privatlån ligger på 5% ränta ligger ofta dessa på ca 10% i ränta. En barn säng på 5 000 kronor är ingen gigantisk summa men ränta på ett år blir ändå 500 kronor med en ränta på 10%. Om du betalar av sängen över 3-6 månader som blir det kanske inte mer än ett par hundra kronor i ränta totalt. Ska du dock betala av över längre tid eller köp på större belopp så kan det vara värt att titta på ett vanligt privatlån istället.

Privatlån

Privatlån är oftast ganska enkla att ta om du inte redan är belånad och om du har förutsättningarna för att betala tillbaka. Detta kräver att du har någon form av fast inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar.

Om vi leker med tanken att du vill handla mer än bara en barnsäng. Du kanske befinner dig mitt i en skilsmässa och behöver köpa 2 barnsängar och en mängd andra möbler. Det kanske inte är så kul att köpa begagnade möbler på blocket och om du vill låna så är privatlån förmodligen det bästa alternativet här.

Privatlån ger dig även möjlighet att betala tillbaka över en väldigt lång tid. Givetvis borde ditt mål vara att betala tillbaka så snabbt du kan för räntan är onödig att betala och går rakt ner i bankens ficka.

SMS-Lån och andra mikrolån

Det varnas ofta för SMS lån och att man bör undvika att dessa och det samma gäller även liknande blancolån som mikrolån och snabblån. Men dessa lån har fått oförtjänt dåligt rykte då personer som tagit lånen inte betalt av dem snabbt och då blir den totala kostnaden väldigt hög.

Ett SMS-lån kan faktiskt vara näst intill avgiftsfritt och räntefritt då många bolag erbjuder detta till helt nya kunder. Men man måste komma ihåg att dessa lån är tänkta att betalas tillbaka efter 30 dagar. De fungerar bra om du en månad behöver extra pengar och i nästa månad kan betala tillbaka det. Oavsett om du tänkt köpa en barnsäng eller något annat så kan just SMS-lån och andra mikrolån faktiskt vara det bästa alternativet.

Om du är intresserad så kan du läsa mer om SMS Lån så du får en uppfattning om det är något för dig och i så fall var du kan låna ifrån.