Barnsängar med rutschkana

Barnsängar med rutschkana som barnen kan använda för att ta sig ner är vanligast på sängar som i praktiken är en loftsäng.

Just loftsängar finns i olika höjder och även de minsta räknas som just loftsängar även om utrymmet undertill är litet och kanske endast används till förvaring.

Att ha en rutschkana på sin barnsäng är givetvis något som många barn tycker är en kul grej. Detta gör det även lättare för små barn att ta sig ner från en loftsäng då det är just lättare att klättra upp för en stege än ner.

Här nedanför har vi samlat ett par exempel på olika loftsängar med rutschkana som inspiration på vad marknaden har att erbjuda.

 

Barnsäng med rutschkana

En härlig loftsäng till barn som finns att få i olika storlekar(70×160, 70×190 eller 90×200 cm) vilket såklart även ändrar utseendet något.

Den till vänster har ett Cowboy-tema och den till höfter ett Indian-tema. Sängen finns även i ett par andra teman så valmöjligheter på den fronten finns också.

I övrigt är loftsängen med rutschkana tillverkad i trä med vitlackerad yta.

Under sängen så har du en höjd på 69 cm vilket är stort nog för att göra det utrymmet till en liten lekyta, en koja och även möjlighet att placera lådor med leksaker.

Rutschkanan gör som sagt att det blir väldigt enkelt att ta sig ner från sängen och samtidigt är det en väldigt rolig och uppskattat säng av många barn.

 

Loftsäng med rutschkana

En mer stilren säng med rutschkana är dessa två exempel. De finns att få i lite olika färger och förutom exemplen ovan som är i trä/vit och helsvart så finns den också i helvitt.

De vit- och svart-färgade modellerna är lackade och ger ett bra skydd mot fläckar.

Sängen finns i två olika längder där man får välja mellan 160 eller 200 cm. Vilket innebär att du får bäddmåtten 90×160 eller 90×200. Måtten på sängen är något större än bäddmåtten av naturliga skäl.

Sängen är tillverkad av ett danskt bolag som testar sängarna enligt de europeiska normerna. Rutschkanan håller bra kvalitet och hela sängen står stabilt.